امروزه ماست چکیده کاله را به عنوان یک فرآورده شیر تخمیری با محتوای بالای مواد جامد شیر بدون چربی می شناسیم که با استفاده از مخلوطی از میکروارگانیسم های آغازگر (استرپتوکوک اسید لاکتیک ترموفیل و لاکتوباسیل بلغاری)، با یا بدون افزودن اجزای مختلف غیر لبنی، مانند به عنوان تثبیت کننده های مجاز و افزودنی های طعم دهنده و معطر: مربای میوه، کنسرو، موسلی و غیره.
رواج اطلاعات در مورد خواص درمانی ماست منجر به این واقعیت شد که در داروخانه ها به عنوان یک محصول رژیمی سالم به نام ماست بلغاری به فروش می رسید که به معنای شیر ترش بلغاری بود. شکل قرص ها این امکان را فراهم می کند که به طور مستقل یک ظرف مفید برای مصونیت در خانه تولید شود.
خواص مفید ماست
از زمان اتحاد جماهیر شوروی، اعتقاد بر این بود که مصرف منظم محصولات شیر تخمیر شده به بازیابی سیستم گوارش کمک می کند. بیفیدوباکتری های زنده به عنوان اجزای مهم میکرو فلور روده در بسیاری از فرآیندها دخیل هستند:
جذب ویتامین ها و پروتئین ها؛
بهبود حرکت روده؛
سنتز ویتامین های گروه B؛
اتصال و دفع سموم؛
کاهش میکروارگانیسم های بیماری زا در روده؛
و در نتیجه در فرآیندهای افزایش پاسخ ایمنی بدن.
ترکیب ماست
علاوه بر کشت های زنده باکتری های اسید لاکتیک، ماست حاوی: کلسیم، پروتئین حیوانی، پتاسیم، روی، فسفر، آهن، ویتامین های گروه B است، به عنوان مثال، دو فنجان ماست کلاسیک حاوی 450 میلی گرم کلسیم است.
پایه شیر می تواند به شرح زیر باشد (اختیاری): – شیر (خام، پاستوریزه، بدون چربی، تغلیظ شده). – خامه (خام، پاستوریزه)؛ – شیر خشک؛ – کرم خشک خمیر ترش (هر دو جزء مورد نیاز است): 1) استرپتوکوک اسید لاکتیک. 2) چوب اسید لاکتیک بلغاری. مقدار – حداقل 10 میلیون سلول در 1 گرم ماست. مواد افزودنی (اختیاری): – شکر، آب؛ – میوه و توت، مواد افزودنی غلات؛ – افزودنی های غذایی (طعم دهنده ها، رنگ ها، شیرین کننده ها، غلیظ کننده ها)؛ تولید ماست کشت استارتر در پایه شیر قرار می گیرد.
مخلوط گرم می شود. به محض اینکه دما به 35-38 درجه می رسد، باکتری ها به سرعت شروع به تکثیر می کنند. بعد از چند ساعت آنقدر باکتری وجود دارد که شیر غلیظ می شود. این طرز تهیه ماست است.
با این حال، در دمای بالاتر از 45-50 درجه، باکتری ها به جای تکثیر شروع به مردن می کنند و در دمای کمتر از 30 درجه، عملاً تکثیر نمی شوند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.